Al meer dan 85 jaar onderwijs in de wijk Nieuw-Borgvliet!

In 2011 heeft Brede School Het Palet haar deuren geopend. Een geheel nieuw gebouw met voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezin met de basisschool als middelpunt, waar wij heel erg trots op zijn.
Van 1988 tot 2011 heette de school De Verrekijker. Kenmerkend waren de glas-in-loodramen, die bewaard zijn gebleven en nu nog deel uitmaken van het nieuwe gebouw als decoratie in de centrale hal. In het jaar dat  het oude gebouw  afgebroken werd en de nieuwe school gebouwd werd, was basisschool De Verrekijker tijdelijk gehuisvest aan de Beukenlaan in Gebouw D, de oude kazerne.
Vele honderden Borgvlieters van alle leeftijden hebben voor het eerst kennisgemaakt met het onderwijs op RK BS De Verrekijker, wat daarvoor een aantal jaren De Molenbeek heette en dáárvoor tientallen jaren de Sint Vincentius. De Vincentiusschool was een katholieke jongensschool met soms wel 52 kinderen in één klas. Uit foto’s en herinneringen blijkt dat in 85 jaar veel veranderd is… schoolborden, bankjes met inktpotten hebben plaats gemaakt voor digiborden, smartboards en i-pads! In het fotoalbum kunt u een aantal foto’s vinden van het oude gebouw, een stukje nostalgie..

Verrekijker 2010-09-21 077  DSC00339